Sep 23
2016

Zakelijk bellen met een sim only

Wij Nederlanders zijn natuurlijk een zuinig volkje. Zo staan we wel een beetje bekend. Het is dan ook niet zo vreemd dat hier in ons land het sim only abonnement erg populair is. Je krijgt namelijk een vergelijkbaar abonnement, maar dan zonder telefoon, wat ervoor zorgt dat het een stuk voordeliger bellen is. Een sim only abonnement is niet alleen voor particulieren beschikbaar. Ook de zakelijke beller kan ervoor kiezen om hiermee te bellen. Dat is natuurlijk wel prettig, want ook die groep wil graag wat geld uitsparen waar mogelijk.

Wat is er nodig om een sim only abonnement aan te vragen?

telefoon sim onlyEr zijn diverse aanbieders van sim only. Er komen bij de meeste mensen wel een aantal mobiele providers naar boven, dat zijn vaak de meeste bekende. Ook deze providers bieden sim only aan. Maar er zijn ook wat jongere en relatief nieuwe providers die dit kunnen aanbieden. Deze zijn vaak nog goedkoper ook. Ze richten zich volledig op het aanbieden van sim only abonnement en proberen zo hun kosten laag te houden, waardoor er dus een goedkoop abonnement kan worden aangeboden.

Het voordeel hiervan is dus dat je minder betaald. De kwaliteit van de gesprekken zou niet anders moeten zijn dan bij grotere providers, er wordt namelijk vaak van diezelfde netwerken gebruik gemaakt. Wel is het zo dat in bepaalde gevallen het abonnement een beetje is afgeslankt. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat bepaalde buitenlandse gebieden wat minder goede dekking hebben met een sim only van een dergelijke provider of dat je moet betalen voor de helpdesk. Op zich geen heel vervelende dingen, maar wel goed om na te kijken voordat je een dergelijk abonnement afsluit.

Zorg voor een goede telefoon

Een nadeel is ook dat je zelf voor een telefoon moet zorgen. Dit is natuurlijk ook direct het voordeel omdat er juist hierdoor een veel lager tarief voor het abonnement gerekend kan worden. Zorg wel voor een goede telefoon. Mogelijk eens rondkijken op sites die tweedehands spullen aanbieden is geen slecht idee. Je kunt dan vaak een relatief nieuw model voor een goede prijs op de kop tikken.